...::: Life is Just Full of Colors :::...

Monday, January 24, 2011

Mussels ~ Love It To The Bits

Last weekend was the most enjoyable moment as I could cook the most fave meal. It's been so long we had never had this mussels..

There was a boy came and drop by to my house sell them..Boleh tahan jugak laa mahalnyaa mak cakap..Well craving punya pasal..it still make me full of excited :-)

Here it is after been  turned into a tempting dish..yummy-gummy-liciousshh I tell u...hmmm

Jom layan resipi camna nak memasak plak erk..
The ingredients:
Mussels (1kg) - boiled and peel off from the shell
* Onion
* Garlic
* Ginger
Lemongrass
Lime leaves
2 table spoon of chillies
2 table spoon of Thai chillies sauce
2 table spoon of oyster sauce
half of tomyam cube
Carrots, leek and parsley for decoration :-)

How to cook..?? here you go the steps:

  • Mashed all the (*) ingredients and saute them all
  • Toss in the Lemongrass and the lime leaves
  • pour all types all listed sauce and that half of tom yam cube and carrots
  • put in some water, a tea spoon of salt and a pinch of seasoning powder
  • pour n all the mussels and simmer them all until cooked
  • Finally, put in all the tiny leek and parsley and then they are ready to be served..


Happy cooking dear..
Cheers,







Sharing is Caring - "SALAM" Apakah Maksud Disebaliknya??


Sementelah mengadap blog sekolah sehari suntuk nii..nak curi masa sikit sebelom pi mandi dah lewat petang nii nak share something dengan you ollss semua pasal 'trend' orang2 muda sekarang memberi dan menjawab salam esp dalam email, sms and etc yang singkat2 nii..


OK, this email came from my dear sister containing all about the manner of giving the salutation which is important to us as a Muslims.. :-) Here I pasted all of them here..

~~ SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".
K elak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAI K U M or ASSALAMUALAI K U MWARAHMATULLAHIWABARA K ATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

P agi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh” 
 Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,
saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;

“WAALAI K U MUS SALAM” dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;

“WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata
“ Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…
Dan bukannya : “ Kirim salam kat ASHREE yer”
Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” K o tolong kirim salam maut kat dia yer“.

Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!
Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan “A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan As Salam” yang membawa maksud sama dengan Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform “A’kum” dalam sms ataupun email. P erkataan ‘A K U M‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud ‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.
Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan“ As Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum.” Tolong forward kepada umat Islam yang lain untuk elakkan diri daripada membuat dosa..
 
  
Sekian, semoga ada manfaatnya ~~



















Till here and may all of us would get the mercy from Allah..Ameeennn...

Cheers ;-)








Thursday, January 20, 2011

Dinner Treat for Little Jingle

This little boy was kept on begging his daddy for satay since 3-4 days ago..I don't have any idea why satay and I bet it must be because few weeks back we went for satay treat at Tanjung Bungah Hillside with both mothers (my Mom and MIL) before headed to Feringhi Night Market. And therefore he still remember it..

So yesterday Mr. Hubby brought us for dinner at Ah Basri Satay, D'Piazza and there he had so much of excited of having them all..He loves chicken satay so bad..We ordered just two meal set of Lamb Satay in Tomato Rice where this one is for little boy while there was a fellow on diet so she would not eat so much i guess.. :-D and the side dish were the additional of few sticks of lamb satay..


And just look at his concentration on his eating moment..sampai tak perasan mummy tengah capture his picture and unlike usual, it was a hard time when I would wanna take his piccas..



Well, I love the bowl of soup very much..It is simply marvelous..I don't know it might be because I am normally a soup lover..And of course the lamb and ostrich satay that really awesome and I love them too to the bit :-) Nanti kita pi lagi erhh abang... ~wink wink~


Well..weekend is again just around the corner..So peeps..have a good day and pleasant treat on your weekend..Enjoy the moment with your love one and take care..!!

Cheers...







Wednesday, January 19, 2011

Mak Obses..Anak Pon Obses Jugak

As the mommy had her own obsession with her own way and the same thing goes to her little boy too..
Look at what he is obsessed with this lately..this was started since the AJL had presented one of the performer..
And since that..day and night..morning and afternoon..this is his obsession even mills of time he will never get bored..huhuu..
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*








Obsesiku Datang Lagi

I had ever once blogged about the obsession of mine collecting the syria type of hijab (tudung) and now after so long I was keeping quiet on demanding for it..I think it is now the obsession is come again when I had done such a wholesale like shopped of few new collection on my hijab..hihihii..


Owhh my darling..please feel sorry to your wifey yerrr as this is not a revolt or what nots...Almaklum jaa lah dah lama tak membeli kann.. ~wink~


And readers and friends..again..I am sorry as I am not doing any business of tudung here yer.. :-)

Pearl Haya-like-syria shopped from Zeti Juyanti 

Dah rasa macam The Queen of Middle East pulak dah..hikhiks..
~sila kasik chance saya nak perasan yer~ 


Simple with no accesories :-)

People nowadays are talking about the new style of wearing tudung and I am such an obsessed to have it too..Thanks Zeti for this most satisfied stuffs from your shop..I like.. :-)

Till then and see ya with the other stories yeah..
Cheers..







Sunday, January 16, 2011

JOM JOIN CONTEST "ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA" @cik aish

Sempena memenuhi jemputan Cik Aish meramaikan kontes anjuran beliyau..saya dengan berbesar hati men-join-kan diri demi tidak menghampakan jemputan kengkawan...




Dan nahhh...saya persembahkan buah-buah hati yang saya ada..hihihii..


My little angel : Muhammad Danish Wafiq ~ comeyy kann..
Nak pinjam mata..?? nak pinjam kening...sowweeee.. :-P

Cik kaklong, Nur Isya Aaliya ~ anak sedara yg super duper smart little girl.. 

And Cik Kak Ngah, NuruL Iman Nasuha

Ekceli saya pon taktau macam mana Cik Aish akan pilih pemenang sbb tgk rata2 org upload berlambak2 gambar dalam satu entry..saya masukkan satu setiap sorang yer cik Aish..


And here are the tagged fellow:


For all the contest regulations, do click here yeah..
Till then..see ya and good luck..!!!

Cheers,







Saturday, January 15, 2011

Sessi Menziarah Kengkawan di Alam Virtual

It's been more than two weeks since my very last time I turned my laptop off..huhu...Rindunyaa nak melawat kengkawan..apa laa cerita-ceriti diorg..I miss to know every of their updates especially a friend that going to be a mother again..Cik Puan Belle kita tuu...Hmmm...dah bersalin rupanya...Congrates Belle for the arrival of new Lil Adib and sorry for late to know about this...huhuhuu..But anyway..thank God that everything had went well.. :-) he is a hero again...yeaaa...!!!


And hari ni rasa nak melawat few of the friends that i used to sneak on their 'home' to see how they are doing as actually I miss them all so much..

I miss the story of Drama Mama so much as from her I got to learn a lot...I love to hear the story of Mama Eesya..Cik Adha Butterfly..ehhh dan ramai lagi lah tak tersenarai...but still happy to hear from you all really..Have a pleasant weekend yeah kawan-kawan..


Till here by now, I am leaving to get prepare for a friend of Mr. Hubby wedding dinner...boleh kann..jap lagi nak kluar dah pukul 6.30pm..skrg duk mengadap laptop lagi and tak terfikir nak pakai baju apa..selekehh.. :-P see yaa..







Tuesday, January 11, 2011

Mussels ~ Love It To The Bits

Last weekend was the most enjoyable moment as I could cook the most fave meal. It's been so long we had never had this mussels..

There was a boy came and drop by to my house sell them..Boleh tahan jugak laa mahalnyaa mak cakap..Well craving punya pasal..it still make me full of excited :-)

Here it is after been  turned into a tempting dish..yummy gummy I tell u...hmmm..

.
The recipe..?? It was same goes here..malas gilaa nak taip banyak2 kali..it was just only different when the squid been changed to this mussels..

So moms out there, what are you waiting for, turn your cooking skill and I bet it could be wayyyyy better than this one..huhuhuu...

Happy cooking..!!
Cheers ;-)







Saturday, January 1, 2011

CONTEST "SI COMEL BERGAYA"

At the very first contest entry of 2011..
1111 contest entry organized by Ummi Faris Haikal

Contest "Si Comel Bergaya"

and introducing here is the most cutest little boy of mine yang paling susah kalau nak disuruh posing..

Name : Muhammad Danish Wafiq Muhamad FadziL
D.O.B : 1 November 2008

Those yang nak join, meh klik SINI meh..there is still a lonnnggg way to go for the closing date..
31 January 2011


Cheers








Selamat Tahun Baru 1.1.11

As a year had passed by and new year has come..
Wishing all and everyone a Happy Wonderful New Year and may all your wishes had done with success to flying colors..hikhiks..

And as usual..everyone has started to do their wishes checklist but as for  me..I merely have ONE BIG WISH that is still not yet achieve..therefore I do carry it forward to the new year as one of my new year wish..chaiyukk!! chaiyukk!!

"nak pregnant lagi but still tak berjaya berjaya jugak...!!! "
But all in all, I wish to have a better year and years ahead to come than the one that had passes..InsyaAllah and I pray for all too.. :-)

Well, apa jua yang dirancang dan diharapkan untuk tahun baru nii...semoga semuanya bakal membawa sejuta kejayaan buat semua..But perhaps, don't just give up of what that we had not done with yet before..just bring them all together as they might make the year more and more wonderful and yet merrier.. ~wink~

Picture copied from miszrlina..makasihhh

Achievement of 2010 that need to be listed down and remembered:

  • Career: involved and started with the new career in life and perhaps will last to the end..Yess..!! being a teacher is not as easy as other people might think.. ;-)
  • Finally, end up jugak dengan beli rumah sendiri even it it just an apartment, but as long as it is in Penang Island since both of us had decided to settled down everything in Penang..nak beli landed house kat Penang ni mmg xmampu laa..tunggu laa nanti kut2 jadi kaya-raya as in future no one will know yet what would hoing to happened..mana tau tiba2 ada rezki jatuh dari langit kaa or dapat tinggal kat luar negara pulak... ~ada hati tuu~
  • Completed with the interview and permanent appointment of a Graduate Educational Services Officer..(dalam perjawatan sebenar disebut sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah) ~ pendek kata.."CIKGU" laa senang..
  • hmm...what else..entahlaa..tak terfikir pulak dalam waktu2 sekarang nii.. ~klu ada nanti akan ditambah~
  • and one thing that will be carry forward to this year is..berusaha dengan lebih gigih utk menambah ahli keluarga..hikhiks... :-D

Happy New Year 2011..Selamat Tahun Baru 2011..
Cheers







There was an error in this gadget