...::: Life is Just Full of Colors :::...

Monday, May 16, 2011

It Is Jamm

And again it is a story about the lil boy of mine. I was late home today after school. It's not because the school late dismis..not because I was bz too..The school was end just like usual at 2.pm..but I was paying a visit to my colleague for her new baby born..

It might be he was waiting for me to tell about something to his mommy..That is him everytime when I reach home, and there will be a story that awaits..So what about the telling of the day today..jom baca nii..

Mummy : Assalamualaikum.... (while walked to the bedroom with messy hands with stuffs)


Lil boy : Maklekomsalam.. (tailing him mom from the back to the bedroom) Mummy...jammmm..?


~I tought he was asking me if I was stucked in the traffic jam and so I was late home.. ~


Mummy : Taklah...tak jam punn..


Lil boy : Jam laa mummy...jammmm...tengok nii.. (while pointing to this..)



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Lil boy : Haa..tengok, semua lori ngan tanker jadi 'twain' dah..'twafiq' light red....semua kena stop laa..


Mummy : Owhhh...yaa kaa... (hihi..tersengih sendiri)

Anyway..wishing all teachers out there.."Selamat hari Guru...!!!"..Semoga kita terus tabah dan ikhlas mendidik anak bangsa..InsyaAllah..there will be His bless for you..Ameennn...

Cheers ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.8








Sunday, May 1, 2011

Dalam Pantang

Waddusss...lamanyaa x update blog..apa nk jadi dah dgn rumah hinggap aku nii..tak terjenguk dek keBZan yg xterkira..huhu..tp hari ni terasa nk mintak pandangan kengkawan, reader and sesapa jaa yg singgah and terbaca entry nii..

Tengokkan kat title macam suspend jaa kann..Actually bkn apa, teringat kat kawan baik aku yg sorang nii, ambik ank angkat, then nk bawak laa balik dari JB ke Kedah..tp teragak2 sbb baby tuu masih seminggu dua dlm pantang..boleh kaa tidak katanyaa..

Kalau ikutkan aku, baby maybe tak apa2 kut..yang dalam pantang and betul-betul tuu si mak nyaa yg melahirkan tuu..tak boleh travel jauh-jauh, tak boleh kluar-kluar rumah, tambah pulak mak baby tuu bersalin c-sect plak..makin banyak laa pantang larangnya..hmmm..

So..anybody nak tolong sumbangkan idea..or petua..or nasihat kaa apa-apa yg patut utk kita share dengan my best friend tu..you are mostly welcome..Meh laa kita sama-sama tolong kawan kita yg tak pernah merasa pengalaman melahirkan tuubut she has a soooo high ontention of having her own baby dengan ambil ank angkat..Sama-sama jugak kita doakan yg terbaik untuk my friend tu yaa..

You know what, I was really impressed of her as she is relly work hard to breast feed the baby..All the best to you my dear friend..Semoga rezki hang lebih-lebih bertambah..Aminnn...
Published with Blogger-droid v1.6.8








There was an error in this gadget