...::: Life is Just Full of Colors :::...

Monday, June 22, 2009

~ HappY FaTheR's DaY ~


June is fast approaching and with its coming, means the coming of a very special day for a very special person in our lives. We wouldn’t be here had it not been for this person. He is one of the reasons for our existence. This special person is no other than our Dad.

Menghabiskan masa kat kampung mentua together with hubby and our little boy, jauh dari kesibukan dan kebisingan kota..Merehatkan diri dari tekanan kerja..Even we had it on a very short time but it's really valuable for us. Appreciating my hubby for being the best daddy ever for our little boy..Thanks dear..

Sepetang kat rumah mak mertua..melayan kerenah anak yang semakin lasak and even smarter..asal petang jaa nak ajak jalan-jalan mkn angin kat luar rumah..kalau dapat ronda-ronda naik kereta..lagi laa seronok dia..Papa laa yg melayan..mummy dah penat berkejaran dalam rumah..Well, Boboy is the one we have now yg sangat laa manjanyaa..nak apa semua dilayan..Papa especially..They had spent time more as mummy will be available on weekend jaa..too bad and too sad..mummy on study mode so each of us will have to sacrifice..Only for this moment and as time goes by, mummy akan balik jugak utk sama2 dgn Boboy and papa..no worries..all in all HE knows and had planned everything better..


Atuk pun tak kurang melayan..itu ini semua dibagi..Mummy petik rambutan sebijik jaa nak bagi Boboy rasa tp atuk kasik seranting buah..haa nah amik kau..macam laa nak makan semua..hahahaa..atukk..atukk..ikutkan jer laa..Tu belum tgk atuk hidang durian lagi..haha..Papa ngan mummy ja laah yg habiskan.. What a wonderful weekend that we had..Short time does not a matter..as long as we made is full of colors then surely there's nothing to regret..But kalau boleh nak selalu and as usual..manusia will never satisfied of what they have had..Apa pun aku sangat laa besyukur with what HE had gave us and what we have today..Alhamdulillahh..

Tengok jaa laa tuh apa saja laa yang disembangkan dek dua beranak nii...tak ajak mummy pon nak bergosip kann..Mummy tau papa ajak Boboy pi petik manggis kat belakang rumah atuk kann..Tu tak la
in nak ajar Boboy panjat pokok manggis laa tuh..mcm papa buat kecik-kecik dulu..jenuh atuk cari rupa-rupanya papa duk atas pokok sambil makan buah manggis..hehehee.. [Abeh pecah rahsia papa :-P]

Seharian kat kampung, time to go back..back seat penuh dengan beg-beg Boboy yang full of his stuffs..car seat dia lagi..hmm..Mummy bawak handbag satu jaa..Papa mcm biasa always never leave his gadget..[pepandai laa agak apa bandanya] memang tak muat laa nak letak kiriman atuk dari kampung utk tok Boboy kat Penang..
Naik penuh bonet mengangkut durian laa..itu ini mcm2 ada..Boboy pon sampai kepenatan dah..masuk keter jer dapat air-cond terus fall asleep..tak sempat nak babai2 beriya ngan atuk..not enough sleep..sempat tido 2 round jaa itu pon 45 menet each session..jadi laa..kalau tidak mau meragam jaa dia..balik hari so we don't think of bringing along his cradle..enough with his 'bantal obolong' buat peluk..Boboy tak banyak kerenah..klu ngantuk tidor jaa dia..Sayang mummy ni baikkk..hmm..Apa-apa pun what ever time that we had spent together it will always being a wonderful time just because there are mummy and PAPA in action melayan our cute little boy..Thanks and thanks again Dear for being by our side as a best Papa ever to our little one..We love you so much..Happy Father's Day to you..And...









3 comments:

Nora said...

salam kenal,sudikan jenguk blog sy

Wanie said...
This comment has been removed by the author.
Wanie said...

Yg best balik kampung la nih sebab musim buah..
Selamat hari bapa!!!

There was an error in this gadget