...::: Life is Just Full of Colors :::...

Saturday, September 26, 2009

Raya 2009 - Part II

Berhari raya kat Johor after about 3 years tak balik kampung mak terasa meriah sgt..mana taknya..semua ahli keluarga mak berkumpul..memang riuh..Mak are standing among 8 of her siblings and she is the 3rd and semua ada except her youngest bro yang agak B**G*** dan tak bergaul dgn certain adik beradik..Just imagine..if 7 of them yang most of them dah ada cucu..riuh tak riuhnya..My hubby yang for the 1st time going back beraya kat kampung mak pun agak terkejut jugak laa dgn keramaian sanak sedara sebelah mak aku..ngeh ngeh ngeh...ruang rumah mmg penuh tak tercerita..halaman sesak ngan kereta sanak sedara yang balik..aduss..

Keluarga besar my mom..ni pun ada few family yang tak masuk as they are bz sambung makan2 lagi kat dapur..

Right after makan-makan and bermaaf-maafan..plan seterusnya adalah kunjung-mengunjung laa pulak...Kami ke Ayer Itam umah sepupu-sepupu mak..konvoi 5 bijik keta..lepas tuh agak takde plan aku ajak hubby ke umah abg dia yang sulung kat Kluang..but xder jodoh nak jumpa kat Kluang..on the way hubby called his bro for many time and turned up with no answer..smpi Batu Pahat kitorg menyinggah ke BP Mall..mcm baru bukak jaa building tuu coz bnyk kedai lom bukak lagi..sis sempat sambar handbag Polo..jeless..jelesss...

Me, hubby and our little boy @ Batu Pahat Mall (dengan baju raya lagi..heheheee)

Lepas jalan-jalan kat BP Mall..aku tergerak nak call Niza..my very best friend masa kat eB Tech dulu...we had never met each other for quite long time since both of us quit from the company..So dan jugak laa menyinggah and jumpa Niza..ada laa almost 3 years..Jan 2007 nak pi wedding dia tp tak jadi coz aku just discharged from hosp for small operation on my sinus..Niza ttp kurus mcm dulu..jeless lagii...but aku pon kurus jugak.. :-P

Lepas ke rumah Niza..heading back to home and singgah umah Andak kat Sg Gerisek..lepak2 sat..minum2 then balik..smpi umah almost 11pm dah..masing2 keletihan..not much to talk..siap mandi2 and landing time laa..Boboy pulak..letak2 kepala..sambil minum susu terus tertido smpi pagi..keletihan jugak laa tuu..ngalahkan papa dia yg drive dari pagi smpi ke malam..hehehehee..







No comments:

There was an error in this gadget