...::: Life is Just Full of Colors :::...

Sunday, July 25, 2010

Tag: Menjawab "Banyaknya Soalan"

As usual, Sunday should be my family day and while waiting sisters to be around and since all the cooking part has done, here I sit to answer the tag(s) that has been given by Adcom from Hari Ini :-) ~Thanks anyway for the idea given on what to blog as I was being sooo lazy of blogging these days..not only lazy but too many things that need to be settled actually in the first place that restricting me from blogging and blogwalking..huhuuu..

Here we start with the questions:

1. kekasih saya adalah : of course teringin nak jadi kekasih Allah, but I am ashamed of myself that so lack in so much of things to be as kekasih Allah..therefore, I am very sure that kekasihku adalah Mr. Hubby and my little bundle of joy Muhammad Danish Wafiq :-) I love them so much with all my heart..


2. saya sedang mendengar : suara si kecil ku yang sangatlaa keriangan bermain dengan 'adik' (his lovely cuzzy sister, maklumlaa takdak adik lagi kannnn...)

3. saya patut :-nya balik kampung MIL pagi ni tapi sebab merajuk dengan Mr Hubby and buat kerja rumah sorang-sorang smpi awal pagi mlm tadi..so tak larat nak bersiap2 balik kampung pagi2 ni..


4. saya suka :- shopping, beli tudung (syria), beli baju (walaupun dah lama tak beli), bermain2 dengan Boboy, and the most I realize saya suka buat org ketawa walaupun in return people did not do the same but yet I am satisfied :-)

5. sahabat-sahabat baik saya : semua yang baik dengan saya since I don't really close to specific or certain certain people..orang baik dengan saya..saya akan sebaik mungkin akan lebih baik dengan dia InsyaAllah :-)

 6. saya tak faham : - kenapa laa ada orang yang senang-senang buang baby sedangkan kita ni nak dapat satu-satu pon kena melalui seribu satu kepayahan dan kesakitan..therefore I love my little one more than other thing in this world as it's the invaluable gift from HIM. Alhamdulillah..

7. saya kehilangan :- ntah laa..tang ni taktau nak jawab..xdak idea..


8. ramai yang berkata :- saya ni sombong nampak dari riak wajah tapi bila dah kenal, saya ni lucu..saya ni lawak..saya ni peramah..betul kaa erhh..?? hmmm..Adha, jawab jap ;-) makasihhh..

9. makna nama saya : hmm..not sure but pernah terjumpa satu masa yang lama dulu tapi tak ingat kat mana yang maksud nama saya nih "Hati Pemerintah" adeihh..betul atau tidak tak pastilahh..

10. cinta itu adalah :- suatu yang sangat unik..setiap orang ada definasi tersendiri..as for me love is care, love is share..hence I share and I care to the person that I love.. :-)


11. di sesuatu tempat , seseorang sedang :-sedang apa erhhh...ntah laa saya pon tak pasti..everyone seems just like be by my side..hikhiks..lagipon saya tak nampak apa org yg di sesuatu tempat tu buat..

12. saya akan cuba :- dan terus berusaha to be a best wifey to Muhamad FadziL Arshad and the best ever mommy to my little one Muhammad Danish Wafiq..

13. ayat SELAMANYA membawa maksud :- together and LOVE

14. saya paling meluat apabila :- ada yang suka bermuka-muka dan menipu saya...tsk tsk tsk..

15. pesta/parti adalah :- kenduri..time spent of being together and gather with all the person that I care..my family a whole of course.

16. haiwan yang paling comel yang pernah anda temui ialah :- kucing kesayangan kami satu family warna putih tapi dah dicuri orang.

17. peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :- zaman sekolah..the most memorable moment..zaman cintan-cintun ngan incik hubby pon yer jugak..walaupun hanya 6 bulan..but the time that we spent was so much meaningful..

18. hari ini :- hari Ahad..hihiii...ada family gathering with conjuction to celebrate the eldest sister's birthday..nak lepak2 tepi laut dkt ngan QBay Mall, bawak the kids playing around on the ground..weee...

19. malam ini saya akan : akan nak tukaq jadi 'kena' boleh tak..?? so malam ini saya kena lipat and iron baju Mr. Hubby..mcm biasa...

20. esok pula saya akan :- holidaayyyyy...!!! cuti..cuti...yeayy..yeayy..!! cikgu kann... ;-)


21. saya betul-betul inginkan :- TOYOTA ESTIMA 2.4 AERAS S (ACR50)..boleh teringin jer laa..huhuhuu...

22. ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi ini :- tak pasti laa sbb smpi waktu ni hari ni belom tgk cermin..tp yang pasti..pipi ini semakin 'bam bam'.. :-D


23. pusat membeli-belah atau arked permainan :- QBay Mall, AEON, Jusco Smart Wonder World, Gurney Plaza, etc..etc..etc..memang we love scouting in the mall so much..

24. Makanan barat atau Jepun :- I do love western food so much (sbb tu lah gemok gedempol kut..) but Japanese I don't think I can go with it..as shushi is 'yeee...yucks' for me..

25. bilik yang terang atau gelap : terang kalau siang..and gelap utk malam waktu tidoq..

26. bestfrend ever :- my family a whole..always being together...

27. situasi saya ketika menjawab tag ini:- lepak-lepak and suka-suka since nothing to do and all the boys and kids are sleeping..

28. who else nak kena jawab tag ni, sebut two of them:- Drama Mama (sbb dia kalau buat tag ni mesti best sgt I believe) and Papakeechee (saja nak tag dia since dia dah berpindah rumah ke Taman Blogger nii)..








2 comments:

adcom said...

huhu...seriously ko mmg kelaka la imah...kalau borak face to face lgla best...

Imma said...

Adha:
Wuakaakakaka..klakar erk..Diana kata gitu jugak..kui kui kui..
Thanks anyway kasik tag kat aku..at least ada gak idea nak rambling since dah lama tak blogging..huhuu

There was an error in this gadget