...::: Life is Just Full of Colors :::...

Monday, March 8, 2010

The Very 1st Shot

I miss this moment actually a lot..WHY..?? as being kurus is really the great moment that time but I am not that bad looking as for now.. ~ayat sedapkan hati sendiri~

Ala-ala gambar baru lepas kawen jugak laaa..see see see..inai kat jari masih merah lagi gituuu... ;-)

Actually this is the very 1st photo taken by Mr Hubby on Dec. 31st 2007. That time was on the 1st day he bought his 1st Canon DSLR. Location: Mesjid Terapung, Tanjung Bunga.

I am trying to make this pic to be a motivation photo for me to get back to this figure but end up I found it was sooooo hard and yet, I am in a way of forgetting about it..hahaha...(takpa kan abg...)







10 comments:

Azmiezas said...

Akak pong tengah dok pikiaq ni macamana nak kurus balik ni..rasanya dah terlebih-lebih lemak dah ni!!...risau, risau!!..

idah said...

hehehe...tu la kak,..nak gemuk memang senang kan...tapi nak kurus balik...ya Allah memang susah..
memang kena banyak bersabar la kak kalau nak figure cam dulu...
hehehehe...

Papakeechee said...

ha!! bukan memang dah kurus ker??? hehe ... jgn kurus sgt nanti tak nampak plak ... =P

Nurul Ulfa said...

share the same dream..nak kurus balik macam dulu2..huhu..skrg rasa gemuk! huhu

Imma said...

Azmiezas:
Haa..tuh laa..kalau laa lemak nih boleh dihalau2 gitu jer macam hamalu kucing..mesti bess kann..klu nak kita panggil..klu taknak kita suruh laa dia pegi..kakaka..

But..mmg nak kurus tp mcm dah gv up dah..letih laa akak...huhuhu...uwaaa...!!!

Imma said...

Idah:
Haa..memang..kak ima mmg senang sgt nak naik badan nih tapi kalu nak turunkan balik berat tuh..mak aiiii...bercinta pon tak laku..muahahahaa..xdak maknanyaa..

tp sempat laa turun jugak sikit dari yg lepas bersalin dulu..huhuu ~ayat sedapkan hati sendiri.. :-D )

Imma said...

Papakeechee:
Ahakss..mana ada kurus laa..klu bole nak kurus sikit lagi sbb laa ni duk saiz L->XL...klu dapat pi smpi average M->L kira tak risau sgt dah laa..sbb tak sampai2 tuh yg risau and smpi dah gv up dah nii..huhuu

Imma said...

Ulfa:
Alaa..ulfa dah kurus pon kata gemok..sedey taw..!! time study dulu punya laa kurus ramping tinggi lampai kulit putih melepak pon bole kata gemok dah gelap..klu gelap cam ima ni apa pulak laa kategorinyaa.. :-P

Riesna Zasly said...

sebelum 40, elok berjaga2 badan... coz bila dah sampai ke umur tu, dah susah nak repair semula...

rajinlah ke gym.. dan kena jaga pemakanan juga

imma,saya makan jamu tau.. sah 15 tahun dok makan.. very good untuk jaga seluruh tubuh..

MUSTIKA RATU- perawatan wanita

very berkesan beb

Imma said...

Riesna Zasly:
Jamu..?? hmm..mcm menarik jer..email me please khasiat dari jamu tuh..ada pantang apa2 tak kalau amik jamu and then panas badan org kata bila amik jamu tuh camna nak handle erk..

Kasik the name of that jamu boleh..and mana nak beli yang betul instead get the fake one..takut jugak..

Anyway..really thanks for sharing. I'm really sure that you are the one who is very caring and loving as u care to share.. :-)

There was an error in this gadget