...::: Life is Just Full of Colors :::...

Saturday, October 17, 2009

How to Make Nasi Impit

Camni laah cara-caranya kalau nak buat nasik impit..mesti perhati betul2 yeap...Serahkan semua pada yang pakar..and kalau nak tau lebih lanjut..ikuti langkah2 macam kat bawah nii....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Masukkan beras ke dalam plastik dan seal supaya bila rebus nanti beras tak terkeluar..

Pastikan plastik tak bocor..dan tebuk lubang2 kecik pada keliling pastik..ni penting supaya plastik tak pecah bila sedang merebus nasik impit nii..air boleh lalu..

Dah siap..masukkan semua paket beras tadi ke dalam besen dan bawak ke dapor utk basuh..kemudian masukkan dalam periuk utk aktiviti merebus...








3 comments:

Lady of Leisure said...

ahaha.. sungguh comel buat nasi impit..
:D

Imma said...

aa ahh.. 'buat' kann..sangatt rajin 'membantu'..itulah dia at whenever mummy buat kerja, dia nak buat jugak..hehehee..

Drama Mama said...

haaa senang keja mama lepas nih hehe

There was an error in this gadget