...::: Life is Just Full of Colors :::...

Thursday, October 15, 2009

Kereta Aku Kena Langgar..!! :-(

Pagi ni I feel like totally not in mood nak buat kerja...Rasa nak bgtau semua org yang that I am sooooooo sad this morning..Why not as kereta aku kena langgar..LANGGAR hokeyhh..!! bang by the motobike that came from in front pulak tuh..SIAL betul laa mamat tuh..Yang hang pi langgaq traffic light merah tuh pasai hapaa..!! mujur hang tak bang right exactly depan windscreen aku..kalau tidak mampos hang tergolek..dan yang susahnya aku laa sbb jalan aku kat tepi gaung..

Owhh...thank God..Syukur alhamdulillah..i managed to control my steering wheel and get my car stopped exactly tepi jalan sebelum batu blok construction tuu..just imagine klu aku langgaq blok batu tuh..my car definitely will go down..jatuh gaung...aduhh...!!! subhanallahh..Tuhan yang telah menyelamatkan aku..

As usual..pagi2 when i was driving to school..i will always let the wndow halfly open but this morning tingkap kereta aku let it to open just about a quater..and guess what..kaca side mirror bersepai masuk dalam kereta berterabur kat atas dashboard and bawah driver seat..Ya Allah..dugaan apakah yang Kau bagi pagi2 hari nii...Astaghafirullahh hal'azimmm...

Until now I still didn't called up to hubby telling him of what had happened to me this morning..xnak bagi dia suspen sangat and i don't want to spoil his mood to get worry about this as when I start to tell him I will definitely cry..huhuhuu..lagipun I am just fine..no injuries and just the car..sedih sgt..let him prepare his morning first and later i will get him to know about this..

Dan lembutnyaa lahh hati aku nih jd kesian tgk mamat yang ala2 sederhana jaa and some more xdak gaya mat rempit pun..I don't ask him for any reparation..Ya Allah kenapa laa aku jadi baik sgt (which actually aku nih kuat hangen jgk)..and that guy as well did not harshly while talking to me..He asked for appologies, terus aku jadi kesian tgk budak tuu but actually he has suppose to bear for the damage..1) because dia dtg dari depan..langgar side mirror kanan kereta aku..and if left yess I was the one is fault.. 2) because dia langgar lampu merah dari depan which i truly believe will get green in couple of minutes..maybe sbb aku tgk kereta aku pon tak teruk sgt (tp makan ratus jugakla nak replace or repair) just scratch kat pintu and yg agak teruk sikit my side mirror patah terkulai and cermin dia bersepai..And you guys know what..bila dah kena langgar tuuh and I had stopped my car..aku terus pndg blkg to see what happened to that guy..teruk jatuh kaa..hapa kaa..or silap2 dia blah gitu jaa..but actually he was not..He stopped as well and came near to my car and nicely say out 'mintak maaf akak'..

Side mirror aku yang dah patah..sepatahnyaa hati aku sedih tgk keadaan dia..huhuhuu..Kaca dia bersepai berterabur atas dashboard which i had swiped out before continue my driving td..

Scratch which actually agak teruk..kena repaint sbb cat dia dah tergores nipis..and polished only will never rub it away..

Reach at school and punched the attendance card @7.50am..it's RED..!!!! Arghhhhhh....!!!!!







2 comments:

Drama Mama said...

Haish...Top cakap apa? Kesian Imma, takpa sabar ya. Dugaan tu.

Imma said...

Hubby tak cakap apa2..dia pon tak terkata apa laa..nak buat mcm mana..at first dia sgt terkejut and teruih tya am i ok or not..pastu terus ternangih..huhuu...

Laa ni org tuh pon taktau pi mana dah..konon on the dat tuh dia called back kata nak ganti tp haram ntah taktau apa crita smpi hari ni.. :-( so smpi la ni laa cermin tuh duk berselotep lagi xterganti..xdak duit lagi sbb weekend ni kena blk kampus nk pakai duit utk ni dulu....huhu..

There was an error in this gadget