...::: Life is Just Full of Colors :::...

Thursday, February 18, 2010

Hasil Di Musim Cuti

Dalam duk takdak-takdak aktiviti dalam cuti yang panjang nih..ada jugak hasil yang sempat disambar masa jenjalan shopping malam tadi..The initial plan last night was to go to Kamdar nak beli kain utk buat baju Puteri Islam nak pakai setiap Rabu (WAJIB) sementara menunggu uniform kadet nak disubsidi..so bajet beli yang boleh dulu laa..

Tapi lain pulak yang disambaq..wuakakakakaa..Kain utk baju tak jumpa
(just wonder Kamdar don't have such kind of cloth..nak kena pi cari kat Penang Bazaar laa nampak gaya niii..) but at last this is the one that I got after a looooooong time never buy any for leisure time and purpose..Asik laa duk pakai Scholl sandal yang beli masa 3 bulan ngandungkan Boboy dulu..The sandal for all occasion that time..Itu laa kasut pegi mengajar, pegi jalan-jalan, pegi kenduri, balik kampung, masa blajar DPLI kat UiTM last year, practicum..all in one laa senang cerita..and still alive until now with still in good condition..bak kata my mom, "kasut dok elok lagi..pi beli yang lain lagi buat apa..?!" seee....that is scholl you know..

So I got this..The footwear for comfort..I like..Thanking you my dear Mr Hubby..mmuahh mmuahh.. ;-) ~wink wink~ whoooopss..hehehehheheee.. :-D

Instead of this lovely footwear, I got another 2 pairs of shawl..hehehee..Sepuluh hengget utk 2 pasang okeyh..!! ahahahaa..







10 comments:

Azmiezas said...

Canteknya, serius..i suka scholl, sedap pakai kan?..tak sakit kaki, cuma poket jer senget sikit,

so tak boleh beli selalu...kikiki..

Imma said...

haaa tuu laa...scholl ni mana bleh slalu..bukan takat senget jer boleh bolos tau poket nuh dibuatnyer..so ini lepas 2 tahun tak beli any leisure footwear or any walking shoe..hehehe..aa ahh memang selesa..

Lady of Leisure said...

ni lah kasut yg i idamkan.. tapi hubby i tak luluskan sbb dia suka i pakai kasut putih... jenjalan jumpa kat clarks warna putih... baru i beli ehehe...
tapi serius i suka kasut yg mcm u beli ni... coz i loveeeee brown..

Imma said...

haaa...clarks pon cantik really i dah pernah survey2 jugak but clarks punya mahal tersangat..huhu..scholl nih dah mahal but clarks waayyy expensive than scholl..ini pon dapat beli 2 tahun skali..hahaha..senang tak yah pikir2 nak pegi round2 cari kasut lagi slalu2..kekekeke...

BTW, ada satu lagi yg canteks di NIKE..cuba laa gi tgk..200+..huhuu..duk tunggu jugak kut2 hubby nak belikan tp takde pon..so dapat laa yang ni..ok laa still sweet and nice..

I suit to brown and white sometime and hubby tak suka black..dia kata mcm makcik2..hahahaa

idah said...

hehehe..tu namanya perempuan..
hobbynya shopping..
klu idah pun sama kak. lain yang dirancang lain yang dibelinya.
dah berkenan dimata ambik ajer kan..
hehehe

Imma said...

tapi skrg kalau nak apa2 agak kesian kat hubby laa..dia yan gduk membayar..akak just been posted last month..so gaji in 3 month baru daoat and start..huhuu..

Nampak gaya kena kontrol laa tabiat shopping nih.. :-(

idah said...

akak..nak tanya ni..
akak memang ambik kos pendidikan ke masa kat u dulu???
ke macam mana boleh jadi cikgu???

Imma said...

idah..during my degree time dulu akak amik degree in IT & networking..then kejer dalam bidang broadband & networking for about 4 yrs..pastu kejer kat Dell setahun lebih..pastu jadi guru sandaran setahun..and tahun lepas murah rezki (rezki baby seawal dia dalam perut akak) dapat DPLI, so study laa setahun..and tahun ni posting..

Actually nak jadi cikgu tuh adalah cita2 yang tersenarai sejak lama dulu..but bertangguh smpi laa konon2 lepas kawen or ada anak ker..and GOD had made it real for me now..Alhamdulillah..ada ceritanya kat sini..tgk laa..

http://immasurya.blogspot.com/2009/10/jadi-pendidik.html

idah said...

thanks sudi explain...
idah pun dr dulu bercita2 nak jd guru...
tapi xtahu la tercapai ke x...
mudah-mudahan dapat sebab idah pn xamik kos pendidikan...

Imma said...

Amin..InsyaAllah kalau selagi mana niat kita tuh suci insyaAllah Allah akan makbulkan.. :-) akak doakan jugak..

There was an error in this gadget