...::: Life is Just Full of Colors :::...

Friday, June 18, 2010

EnfaMama Mother I am


Anmum Materna™ is a fortified milk for women planning for pregnancy and pregnant women that is reduced in fat and has the essential nutrients that you and your growing foetus need – calcium to keep your bones strong and supple, Gangliosides and Docosahexaenoic Acid (DHA) which are important in the early development of your child’s brain. So it is essential that you continue drinking two glasses of Anmum Materna™ a day until the day you deliver, because it is packed with the nutrition that you need for a healthy pregnancy and baby.

Since I am so highly tempted to get pregnant (walaupun takdak rezki lagi) but this is the thing that been consulted to me during my first pregnancy by my genea that to consume folic acid, calcium and vitamins as early as 3 month before to get pregnant. And so, I came across to this option..
 and this too
Thank you my Dear Sweetheart of preparing all these for me..and for us..Pray for the upcoming baby (yang taktau lagi bila nak datang) yeahh as I seems can't wait for it anymore..huhu..and pray too for the miracle that Allah might want to give us and yet the twin will be ours..who knows right as no one will know HIS businesses..hikhiks.. :-)


Taking supplement bukan merupakan cara utk mengandung..tp persediaan melengkapkan diri dengan nutrisi utk bakal baby..

Bila kita merancang untuk mengandung..maka ini adalah antara persediaan awal yg kita boleh lakukan..

So readers..don't misunderstood pulak yaa..ini bukan petua utk mengandung but then its such a PREPARATION when you are planning to get pregnant..Yeaahh..to all of you readers..HAPPY PARENTING.. :-) 








8 comments:

adcom said...

imma...aku anmum mother gk. org ckp nnti baby keluar besar. tu sbb my mikael kuar 3.5 kot.huhu...

and no doubt, mmg cepat progress dalam pemikiran dia.

Imma said...

Tak jugak laa Adha..org salah anggap kot..Aku minum Anmum gaks masa pregnent Boboy..tapi Boboy kluar 3.3kg jer..xbesar ponnn tp berat..tulang consume baik kut..

Dulu Anmum tp skrg Enfa sbb kami enfa mama and enfa baby..hikhik..enfaPapa xder la plak.. :-P

Nurul Ulfa said...

Imma Good Luck! teruskan berusaha dengan gigih..HAHAHA...ulfa pun teringin nak baby tapi kena tunggu khairin dan khaizuran besar sikit....skrg ni dorg umur 3 n 2( 1 tahun 8 bulan) pun ufa dah pening so kena tunggu dululah...takut dorg mengadu kurang kasih sayang pulak...hehe

Imma said...

Nurul Ulfa:
Haahaahhaa..thanks Ulfa..doa2kan laa erk..nak twin nih.. :-P

BTW, Ulfa mmg kena rehat laa meanwhile sbb dah ada dua kann..hikhiks..diorg tak ngadu kurg kasih syg sbb mama dia mmg sgt penyayang..but nanti ulfa laa bertambah2 kurus :-P hehehehee

fizanur said...

percayalah yang Allah yang mengizinkan kita mengandung dan dapat anak. apa sahaja supplement yang kita ambil mesti didahului dengan yakin bahawa supplement atau susu enfa mama tak boleh membuatkan imma mengandung melainkan izin dari Nya. InsyaAllah, Allah mudahkan.:)

Imma said...

Ehh..Fiza..thanks for the advise..Jangan salah sangka pulak erk..Persediaan utk mengandung..

Pertama skali memang kena mintak izin dan doa dari Allah..seterusnya kena berusaha dan selebihnya tawakal.. :-)

So then pengambilan susu or other supplement is such a preparation and bila Allah dah nak memberi rezki makanya kita juga telah menyediakan diri dan baby dengan satu perjalanan yang baik..InsyaAllah..

Doakan laa egala yang baik utk kami.. :-) and for you too..happy parenting..

fizanur said...

betul2. mengingatkan diri sendiri jugak. tengok org nak peknen rasa nak peknen gak. haha..rilek dulu.

Imma said...

tuu lah kan..rasa comell sgt time preggie..hehehe..But I thinks its time utk Boboy dapat adik klu start preggie by now sbb by the time dia ada adik nanti..dia almost to celebrate the 3rd birthday dah..cuma belum ada rexki lagi mungkin..masih diusahakan.. :-)

Fiza anak dah umur berapa yerk..Taknak CD-ing ker..ker nak cuba2 CD-ing anak ker..jom visit blogshop Imma jom..bnyk CD comel2 and murah2..coming soon lagi laa comel.. :-)

Kat sini http://babycool-one-stop.blogspot.com/

There was an error in this gadget