...::: Life is Just Full of Colors :::...

Friday, January 22, 2010

Teringinnyaa Nak Anjurkan Contest

Dah lama rasa teringin nak anjurkan contest but masih duk terfikir-fikir contest apa yang nak dianjurkan..Bila blogwalking jaa, jumpa almost all the contest berkaitan tantang baby..cutest baby laa..baby in smile laa..baby in action laa..mcm2 lagi semua baby..once in a while for parents, and kadang-kadang nampak utk si mama and ada jugak utk si ayah..

I think I should consult Yana @BabyIbu sebab bila blogwalk kat blog dia banyak jugak contest yang dianjurkan beliau as well as contest yang disertai, tak kurang jugak yang dipromote..mesti Yana dah expert kan.. ~wink~ Yana sangat laa helpful, she helped me a lot in blogging taw..thanks Yana..

Bila Imma nak anjurkan contest jaa, ni laa antara masalah yang masih belum habis difikirkan:
  1. Contest apa yang nak dianjurkan. I have 1 in mind but sesapa yang ada idea nak kongsi, you are really welcome
  2. Kalau nak anjurkan contest utk baby (anak) rasa takut tak tercapai dek akal nak judge sbb mesti beratus or berlambak laa participation-nya. Klu bole bila anjur contest taknak laa judge lebih kurang jaa..
  3. Sponsor. Actually this is not kinda big matter, klu takdak sponsor pon bole, cuma hadiahnya tak banyak laa kot, and mungkin budgeted sket..hehehe..utk permulaan takpa kann..aci tak??
Other than that, the purpose kenapa Imma beriya-iya gedik nak anjurkan contest..?
  1. sbb nak bonded more virtual relationship with moms and blogger out there and there fore I could gather and share more information. Seronok kalau ada ramai kawan..ramai followers..I would feel like more people are caring about me..heheh..perasankah apa..??
  2. Instead of that, Imma boleh gain earning by collecting the hits to my blog bila ada ramai kawan yang nak amik tau tentang Mummy's Stories nii..esp when I already had started make available the ads that served by Nuffnang..yang ni aci tak? org lain pun ada jugak..hehee
So kawan-kawan yang drop by kat blog Imma ni especially this post, please ringankan tangan korang utk tinggalkan comment or nak kongsi idea apa yang patut kann utk Imma realisasikan impian to organize at least one contest..huhuu...

Anyway..I do really appreciate for all your kindness of wanting to share your thoughts and idea with me..yeaay..TQ TQ TQ...APAA YANG PENTING...?? KERJASAMA...YEAYYY...!!! :-D







No comments:

There was an error in this gadget

Blog Archive