...::: Life is Just Full of Colors :::...

Monday, January 18, 2010

Which One You Wish: Boy or Girl..?

Conceiving a new baby..?? These chart might give you some hint to predict on which gender that you are expecting but please bear in mind, according to the Chinese Lunar Calendar, this prediction table had produce almost over 90% in rumors of its accuracy but this calendar for us is for the entertainment purpose only. Mana leh percaya sangat tp kalau nak usaha tu tak menjadi kesalahan as no one will no God's businesses.

There were two tables could be refer to but there are some differences if you go through it..Nama pon prediction, mana nak tepat kann...

Above table is with refer to the Chinese Gender Chart. According to their believes, this chart was buried in a royal tomb near Beijing over 700 years ago. The original is allegedly currently in the Institute of Science in Beijing.

How to calculate? The Mother's Age in the Gender Chart is referring to the age of the mother at the time of conception and the Month Of Conception in the chart is referring to the month of the conception (1st week of pregnancy).

Once you find these two items, you can cross reference them on the chinese gender chart below to determine the sex of your baby.

Source: Chinese Gender Chart







8 comments:

Lady of Leisure said...

kalau i, i dont mind boy or girl.. tapi kalau boleh pilih i suka boy untuk yg sulung hehe..

Imma said...

Haa Lady..sama laa kita..I wish to get boy for the first baby and thank God..Imma and hubby dapat boy..alhamdulillah..

But actually kurniaan Allah apa2 jaa pon terima..yang penting doakan sihat dan sempurna cukup sifat..syukur sgt2 dah..

Drama Mama said...

haaa imma pregnant ka??? ka persediaan untuk preggie pasai tu dok diet and panjat bukit semua? huhuhu

Imma said...

Bai: ahahaha..klu pregnant bole kurus dari skrg..mau laa jugak..hehehe..

Yang duk naik bukit tuh semua sbb nak bg kecik dari skrg laa..huhuu..Table nih kira persediaan jugak laa..persediaan utk semua reader blog imma nii..

Nurul Ulfa said...

imma..kalau ikut kalender yang diberi anak kedua ufa prediction girl..tapi Allah yang menentukan dapat boy jugak..ufa tak kisah boy or girl tapi memang plan nak dapat boy no 1 and 2..bagi mereka berkawan baik..no 3 hubby nak boy jugak...tp ufa rasa macam nak girl je..hehe...tak kisahlah yang penting anak2 bertanggungjawab dan tidak melupakan diri ini bila dah tua nanti..kan imma.. imma dah bole mula plan anak no 2 maklum lah boboy kan dah setahun...posting pun kat penang so just nice je *wink*

ARIBA said...

salam balas singgah..;-)..haritu masa pregnantkan ayra pun kita ada tengok this chart..tapi tak mengena pun..keluar2 baby girl..hehehe..anyway, semua ketentuan tuhan..boy or girl sama jek..yang penting baby sihat..;-)

Imma said...

Ulfa:
hmm...tak plan lagi utk Boboy dapat adik..nak kasik semua stable dulu baru laa boleh nak plan..Tak merujuk pon prediction table nih..terima seadanya..mana taknyaa..tau2 jer dah pregnant..hehehe..

Yeah..no one will know God businesses.. ~wink~

Imma said...

ARIBA:
Tp kawan kita pandai laa baca table nih..kita baca prediction kata girl, tp kawan kita kira boy, betul pulak. Utk dia pon betul, utk kakak ipar dia pon betul..ehehehe..And mungkin kebetulan pun yer jugak kan..

There was an error in this gadget

Blog Archive